Stres tansiyonumuzu da etkiliyor!

Tansiyon probleminin ortaya çıkmasına neden olan en büyük etkenlerin başında stres geliyor. Anlık stres tansiyonu geçici olarak değiştirip ciddi bir sorun yaratmasa da sürekli strese maruz kalmak hipertansiyonu beraberinde getirebiliyor.

featured

Günümüzde neredeyse hepimizin hayatını etkileyen stres, birçok sağlık sorununa neden olabiliyor. Bu sorunların başında tansiyon geliyor. Stresle başa çıkmanın yollarını bulamadığımızda ve stres adeta hayatımızın bir parçası haline geldiğinde hipertansiyon problemi kalıcı hale gelebiliyor. Tansiyonun kontrol altına alınabilmesi için doktor tedavisi kadar hayatımızda yapacağımız değişikliklerde önem taşıyor. Stresle mücadele için yürüyüş, yoga, nefes egzersizlerinden faydalanabilir, sakinleştirici müzikler dinleyebilir, bir hobi edinebilirsiniz. Kendinize zaman ayırmak stresi azaltmak için faydalı olabilir. Bunun yanı sıra yeterince uyuduğunuzdan ve dinlendiğinizden de emin olun. Eğer stresle tek başınıza mücadele edemiyorsanız bir uzmandan da destek alabilirsiniz. Bu süreçte tansiyonunuzu düzenli olarak doğru sonuçlar veren bir cihazla ölçerek, kontrol altında tutmaya da çalışın.

 

Kanter Health Araştırması’na göre Avrupa genelindeki kardiyologların en çok önerdiği tansiyon ölçüm cihazı markası OMRON’un sunduğu OMRON M7 Intelli IT, Akıllı Manşet ile tansiyon ölçümünüzden kolayca doğru sonuç alabilmenizi sağlıyor. Tansiyon ölçümü sırasında, atriyal fibrilasyon olasılığını tespit edebilen cihaz, sağlık verilerinizi izlemenizi ve paylaşmanızı sağlayan benzersiz OMRON connect uygulamasıyla uyumlu çalışıyor.

 

 

OMRON Hakkında:

110’u aşkın ülkede faaliyet gösteren ve ev tipi medikal cihazlarda lider OMRON Healthcare’in ürün yelpazesinde ateş ölçerler, dijital tansiyon aletleri ve solunum yolu hastalıkları tedavisini destekleyen nebulizatör cihazları bulunuyor. Endüstriyel otomasyon, sağlık ve elektronik komponentler alanında hizmet veren OMRON şirketler topluluğu bünyesinde bulunan Healthcare iş biriminin Türkiye operasyonları Perrigo Türkiye tarafından yürütülüyor.

 

Perrigo Hakkında:

1887 yılında kurulan dünyanın önde gelen kişisel bakım ve sağlık ürünleri şirketi Perrigo, Türkiye’de 2009 yılından beri faaliyetlerini sürdürüyor. Dermokozmetik, kilo kontrolü, bit tedavisi, el ve ayak sağlığı, deodorant, depilasyon, gebelik testi, tansiyon ölçüm cihazları kategorilerinde faaliyet gösteren Perrigo Türkiye’nin bünyesinde Sebamed, Bio-Oil, Paranit, Predictor, XL-S, Vectavir, Gvyna, Deotak ve OMRON gibi çoğu kategorisinde lider markalar bulunuyor.