Okulların en keyiflisi bu yaz MSA’da

featured

29.06.2022

Küçük gurmelerin büyük işler başaracağı, belki de gelecekteki kariyerlerinin temellerini atacağı programlar yaz boyunca Mutfak Sanatları Akademisi (MSA) workshop mutfaklarında olacak. 9-14 yaş aralığındaki küçük eller eğitim boyunca mutfakta hijyen, gıda güvenliği, sofra düzeni ve mutfak ekipmanı hakkında bilgi edinecek, mutfağa dair birçok bilgiyi ayrıntılı olarak öğrenecekler. Eğitim günleri boyunca birbirinden farklı reçeteleri kendi elleriyle uygulayacaklar. Tatilde çocuğunuz hem eğlensin hem öğrensin hem de el becerileri gelişsin istiyorsanız MSA’nın workshop takviminde yerini alan programlardan birini seçerek işe başlayabilirsiniz. Birbirinden lezzetli içeriklerle MSA’nın çocuklara özel olarak hazırladığı workshoplardan bazıları şöyle:

 

Annem ile Pişiriyorum (9-17 Yaş) // 3 Temmuz, 10.00-14.00

Minik gurmeler bu kez anneleriyle birlikte MSA mutfağında yerlerini alıyor. Bu kez sadece anneler değil, anneler ve çocukları birlikte yeni lezzetler keşfediyor, mutfakta beraber kolları sıvıyor. Bu workshopta anneler ve minik gurmeler rulo köfteden el yapımı makarnaya kadar birbirinden lezzetli yemekleri beraber yapacak, birlikte keyifli vakit geçirecekler.

 

Tatilin Okulu Aşçılık – 5 Gün (9-14 Yaş) // 18-25 Temmuz- 22 Ağustos, 10.00-14.00

Çocuklarınız tatilde hem keyifli vakit geçirsin hem de mutfak hakkında bilgilensin istiyorsanız doğru adrestesiniz. MSA’nın yeni menülerle ve farklı reçetelerle sunduğu beş gün sürecek Tatilin Okulu’nda, çocuklarınız hem keyifli vakit geçirecek hem de mutfak hakkında birçok bilgi öğrenecek. 9-14 yaş arası çocuklar için hazırlanan bu eğitimde, minikler önce mutfakta hijyen, güvenlik, sofra düzeni ve mutfak ekipmanı hakkında bilgi edinecekler. Daha sonra temel uygulamaları öğrenecek, dünyanın farklı bölgelerinden lezzetlerle tanışacak ve en sevdikleri yemekleri kendi elleriyle hazırlayacaklar.

 

Tatilin Okulu Pastacılık (9-14 Yaş) // 18 Temmuz- 8 Ağustos, 10.00-15.00

En tatlı okul bu okul! Tatlı sever minik gurmeler tatlılık seviyesinin çok yüksek olduğu bir eğitimde bir araya geliyor. MSA evinizin en tatlı mutfak meraklılarını, lezzetli ve bir o kadar da tatlı pastalarla “Tatilin Okulu Pastacılık”ta buluşturuyor. Çocuklarınız bu eğitimden sonra kurabiyeden çikolataya hatta kendi doğum günü pastalarının yapımına kadar pastacılığa dair her şeyi öğrenecek, eve geleceğin pasta şefi olarak dönecek. Çocuklarınızın pastacılık yeteneklerini keşfedeceği bu eğitimi kaçırmak istemiyorsanız yerinizi ayırtabilirsiniz.

 

Tatilin Okulu- Yaz (10 Gün) (9-14 Yaş) // 1 Ağustos, 10.00-14.00

Tatilde eğlenmek ve eğlenirken verimli vakit geçirmek isteyenler okula devam ediyor. Ama bu okul başka bir okul. Küçük ellerin büyük işler başaracağı, belki de gelecekteki kariyerlerinin temellerini atacağı bu eğitim, çocuklarınızın mutfağı en iyi şekilde keşfetmesi için kaçırılmayacak bir fırsat. Bu eğitimde 9-14 yaş arası minikler 10 gün boyunca mutfakta hijyen, güvenlik, sofra düzeni ve mutfak ekipmanı hakkında bilgi edinecekler. Et ve deniz ürünleri, sushi, makarna gibi favori yemeklerini kendi elleriyle hazırlayacaklar.

 

Genç Gurme Burgers&Fries (14-17 Yaş) / 27 Ağustos, 10.00-13.00

MSA, gençlerin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan burger yapımını da unutmadı ve tatilde burger nasıl hazırlanır öğrenmek isteyen gençler için bir workshop hazırladı. En iyi burgeri aramak yerine kendi en iyi burgerini yapmak isteyen gençlerin katılacağı bu eğitimde gençler, barbekü sos, domates, turşu ve yeşillikler ile cheeseburger, chili mayonez, iceberg, domates ve turşu ile çıtır tavuk burger ve parmesanlı patates kızartması hazırlayacaklar. Bu eğitimden sonra her genç kendi burgerini kendi hazırlayarak istediği zaman lezzetli bir burger yiyebilecek.

 

Bu workshoplar ve çok daha fazlası için www.msa.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

MSA Hakkında

2004 yılında kurulan Mutfak Sanatları Akademisi (MSA), verdiği ayrıcalıklı eğitim ile bugün dünyanın en iyi aşçılık okulları arasında gösteriliyor. T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir özel eğitim kurumu olan MSA, İngiltere kökenli City & Guilds, İskoç SQA ve Pearson/Ed Excel tarafından onaylı Türkiye’deki tek eğitim kurumu. Turizm ve yiyecek-içecek sektörlerine tam donanımlı profesyoneller sağlamayı amaçlayan MSA, 2020 itibariyle yılda binin üzerinde yeni mezun veriyor. MSA’da profesyonel eğitimlerin yanı sıra her ay mutfak severlere özel workshop’lar düzenleniyor. MSA kampüsünde profesyonel aşçılık ve profesyonel pasta-ekmekçilik eğitim mutfakları, son teknoloji ekipmanlar ile donatılmış profesyonel barista sınıfı, uygulamalı barmenlik ve miksoloji sınıfı, davet taleplerine yanıt verebilecek donanımlı bir catering mutfağı, mutfak severlere yönelik etkinlikler için tasarlanmış mutfaklar, konularına göre düzenlenerek inşa edilmiş uzmanlık mutfakları, mutfak prodüksiyonlarına özel tasarlanmış stüdyosu, seminer odaları, Türkiye’nin ilk ve tek mutfak oditoryumu, ‘Yeme – İçme Konulu Uzmanlık ve Nadir Eserler Kütüphanesi’ ve yiyecek – içecek tarihi konusunda özel bir koleksiyona sahip müzesi ile MSA Dükkân adlı MSA ürünlerinin satış alanı yer alıyor. Emirgan’daki Sakıp Sabancı Müzesi’nde faaliyet gösteren MSA’nın Restoranı ise, okulun devamı niteliğinde bir eğitim restoranı ve burada çalışan şef adayları, eğitmen şefleri önderliğinde harika lezzetlere imza atıyor. MSA, ayrıca MSA BOX hizmeti ile en sevilen lezzetlerin ev ortamında da kolayca hazırlanabilmesini sağlıyor. Ön hazırlığı MSA tarafından yapılmış, evde son haline getirilebilecek yemekler, pratik ürünler ve taptaze lezzetlerden oluşan menü https://msabox.msa.com.tr/ üzerinden incelenebiliyor.