Limited şirket kurulması 1 hafta içinde sonuç alan bir girişimdir. Elbette limited şirket kurmanın maliyeti, başvuru için gerekli belgelerle başlamaktadır. Maliyetlerin bir kısmı tüm illerde aynı olmakla birlikte, bazı miktarlar ilden ile farklılık gösterebilmektedir.
Bir veya daha fazla gerçek ve tüzel kişiden oluşan ticari esasa dayalı şirket türüne halka açık limited şirket denir. Sadece bankacılık ve sigortacılık alanında faaliyet gösterebilen halka açık limited şirkette sermaye belirlenir ve esas payların tamamı şirketi oluşturur. Limited şirket sahiplerinin bir veya 50 ortağı olabilir. Ayrıca şirketin asgari 10.000 TL sermayeye sahip olması gerekir. güneşli sanal ofis fiyatları
Ortaklar sadece esas sermaye payından sorumludur, yani şirketin borçlarından sorumlu değildirler. Şirket kurulmadan önce belirli durumların belirlenmesi gerekir. Birincisi iş adresi. Ayrıca her türlü resmi belgede bulunabilecek diğer bilgiler açıkça tanımlanmalıdır.
Belgelerin toplanmasından önce şirketin unvanı, ortakları, yöneticisi ve sermaye tutarı belirlenmelidir. Halka açık limited şirketler vergi ödeyen şirketlerdir. Kurumlar vergisi oranı vergi yükünün %20’sidir. Aynı zamanda limited şirkete kısa ve öz bir beyan verilir ve şirketin gelir vergisi stopajı ödemesi gerekir.
https://ofisteofis.com.tr/
Halka açık limited şirket kurmanın maliyeti nedir?
Limited şirket kurmak isteyenlerin merak ettiği en önemli noktalardan biri limited şirket kurmanın maliyetinin detaylarıdır. İlgili masraflar, esas olarak resmi kurum ve kişiler tarafından şirket adına vekaletname gerektiren işlemler sonucunda ortaya çıkmaktadır. Özetlemek gerekirse limited şirket kurmanın maliyetleri şu şekilde sıralanabilir;
-Noter ücretleri,
-Rekabet Kurulu Masrafları,
-Mali Müşavir Hizmet Bedeli,
-Ticaret odası kayıt ücretleri,
-vergi dairesi ücretleri
Limited şirket nasıl kurulur?
Limited şirket kurmak için öncelikle gerekli belgelerin hazırlanması gerekir. Anonim şirket kuruluşu için gerekli belgeler şunlardır:
-ikamet belgesi
-Kimlik kopyası (tüm ortaklar dahil)
-Kira sözleşmesi
-Kesinleşmiş şirket unvanı
-Kesinleşen sermaye miktarı
-öz sermaye oranı
-Şirket yöneticisi
Yukarıda belirtilen belgeler daha sonra mali müşavirliğe sunulabilir veya başvuru adımlarına doğrudan kendiniz başlayabilirsiniz. Tüm evraklar hazır olduğunda artık Mersis sisteminde şirket sözleşmenizi oluşturabilirsiniz. İş sözleşmesini aldığınızda vergi numaranıza da erişebilirsiniz. Sözleşmenizi yaptıktan sonra Ticaret Odası’ndan randevu almanız gerekir. Kurumun başvuru numarası ile yapılan randevuda yukarıda belirtilen belgelere sahip olmanız gerekmektedir.
Ticaret Odası’nda incelenen belgelerden sonra ödeme yapmanız beklenir. Ödeme işlemleri tamamlandıktan sonra halka açık limited şirket oluşturma adımlarınız tamamlanmış olur. Geriye şirketin açılmasını bekleyen kısım kalıyor. Onay aşamasından sonra Ticaret Odası tarafından şirket sahibine veya mali müşavirine şirketin ana sözleşmesi, tescil belgesi ve sosyal defteri verilir.
2021’de limited şirket kurmanın maliyeti
Limited şirket kurma süreci, limited şirket kurmak isteyenlerin gerekli belgeleri hazırlayıp ilgili yerlere ibraz etmesiyle başlar. Bu işlemlere başlamadan önce “Limited şirket kurmanın maliyeti nedir?” Konuyu araştırarak karşılaşacağınız standart maliyetlere hazırlanabilirsiniz. Limited şirket kurmanın maliyeti 2021 yılı için maksimum 3000 TL’dir. Detaylı incelemek isterseniz, ortaklı ve yöneticili limited şirket kurmanın ortalama maliyetleri şu şekilde özetlenebilir:
-Kesinleşen Sermaye: 10000 TL
-Kira: 1000 – 2000TL
-Noter kuruluşu avukat ücretleri: 200 TL
-Noter imza sirküleri (2 adet): 300TL
-Mali müşavir vekalet ücreti: 200 TL
-Ticaret Odası giderleri: 1300TL
-Mali Müşavire ödenmek üzere İstanbul için belirlenen kuruluş hizmet bedeli: 788 TL
-Pul: 40 TL
-Damga vergisi: 25 TL
Listelenen bu masrafların yanı sıra, işletme kurulduktan sonra avukatlık ücreti gibi ek ödemeler de ortaya çıkabilir. Belirlenen toplam tutar yaklaşık 3.000 TL olmakla birlikte il giderleri değişiklik gösterebilmektedir. Ayrıca şirket kurulduktan sonra 15 gün içinde bağlı olduğunuz vergi dairesine damga vergisi başvurusunda bulunmanız gerekmektedir.
Kendi işinizi kurmaya karar verdiyseniz ancak nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız bu makale tam size göre. Genel olarak yapacağınız iş düşünüldüğünde; Dünü, bugünü ve yarını düşünün. Ayrıca bu sektörde başarılı olan ve başarısız olan isimleri uzun süre keşfedeceksiniz. Yani kendi işinizi kurmadan önce iyi bir araştırma ile geniş bir bilgi birikimine sahip olacaksınız.
Yeterince gerekli bilgiyi edindiğinizi düşündüğünüzde, işletmenizin türüne karar vermeniz gerekir. İhtiyacınız olan sermaye miktarı şirketin türüne göre değişir. 3 tür şirket vardır: şahıs şirketi, limited şirket ve anonim şirket.
Şahıs Şirketi nedir? Nasıl kurulur?
Şahıs şirketi, kurulması ve kapanması en kolay şirket olduğu için tercih edilen şirket türüdür. Genellikle unvan, kurucu kişinin adını ve soyadını içerir. Bir muhasebecinin yardımıyla kendi şahıs şirketinizi kurabilirsiniz.
Limited şirket nasıl kurulur?
Yeni düzenlemeye göre yeni iş yeri açan kişilerin sadece bir ortağı olabiliyor. En fazla 50 ortak olabilir. Halka açık limited şirket kurmak için en az 10.000 TL sermaye gerekir. Bir muhasebeci yardımıyla limited şirket için gerekli belgeleri hazırlayabilirsiniz. İşinizi hızlı ve ekonomik bir şekilde kurma sürecini tamamlamak istiyorsanız, online iş kurmak tam size göre.
Limited şirket kurmak için hangi belgeler gereklidir?
-Kuruluş bildirim formu
-dilekçe
-Noter tasdikli sözleşme
-Odaya kayıt beyanı
-ikamet belgesi
-Kiralamak
-Sermayenin yatırıldığını onaylayan bir makbuz
Limited Şirket Kurarken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
-Limited şirkette her ortağın sermaye payı 25 TL ve katları olmalıdır.
-Esas sözleşmenin sermaye maddesi değiştirilirken, sermaye paylarının itibari değeri ile ortağa ait pay sayısının da belirtilmesi zorunludur.
Anonim şirket nasıl kurulur?
Sabit vergi oranı nedeniyle anonim şirket, özellikle yüksek gelirli şirketler için daha uygun bir şirket türüdür. Bu şirket türünde tercih edilmesinin bir diğer nedeni de borçlulara karşı tam sermaye oranında sorumlu olmaktır. Yatırım yapmayı planlayan girişimciler her zaman bir anonim şirketi tercih ederler.
Anonim şirket kurmak için gerekli belgeler
-dilekçe
-Ana sözleşme onayı
-Tüm ortaklar için imza beyannamesi
-Tüm ortakların pasaport fotokopisi
-Odaya kayıt beyanı
-Sermayenin yatırıldığını onaylayan bir makbuz
-Gümrük müşavirlik şirketlerinde, gümrük işlemlerinde dışarıdan atanan ortakların ve yetkili memurların noter tasdikli gümrük müşavirliği izin belgesi ibraz edilmesi zorunludur. Lisanslı gümrük müşavirlik şirketlerinde ortakların gümrük müsteşarlığından alınmış noter tasdikli yetki belgesi ibraz edilmesi zorunludur.
-Reşit olmayan partnerin ebeveynleri veya ebeveynlerden birinin ortak olması halinde, reşit olmayan partnere mahkemeden kayyım atanması kararı
-Kurulacak şirketin kurucuları arasında belediyeler ve diğer mahalli idareler ile bunların birlikleri varsa, bu kuruluşların katılımına izin veren Bakanlar Kurulu kararının bir örneği istenir.
Anonim şirket kurarken dikkat edilecek hususlar
Esas sözleşmede, tüm ortakların, yönetim kurulu üyelerinin ve yöneticilerin ad ve soyadları ile ikametgahları, uyrukları, TC kimlik numaraları (yabancılar için yabancı uyrukluların kimlik numarası) yer almalıdır. Belirtilmek.