İklim zirvesinin çözüm ortağı Cisco oldu

31 Ekim - 12 Kasım 2021 tarihleri arasında Glasgow'da düzenlenecek küresel iklim konferansı COP26 ortaklığını üstlenen Cisco, kapsayıcılığı artırma ve esnekliği destekleme hedefi doğrultusunda hem saha içindeki kişileri hem de sahadan katılamayan kayıtlı temsilcileri Webex yoluyla güvenli bir biçimde bağlayan teknolojiyi sağlayacak. Birleşik Krallık hükümetiyle çözüm ortaklığı kapsamında Legislate for Webex, dünya liderleri arasında önemli görüşmelerin yapılacağı COP26'ya destek sağlayacak.

featured

CİSCO 31 Ekim ile 12 Kasım 2021 tarihleri arasında Birleşik Krallık’ın Glasgow kentinde düzenlenecek İklim Değişikliği Konferansı için (COP26) sağlayacağı çözüm ortaklığı anlaşmasını duyurdu. Etkinlik boyunca gezegenimizin geleceği açısından belirleyici konularla ilgili görüşme ve tartışmalar, Cisco teknolojisiyle desteklenecek. Glasgow’daki katılımcılar için Cisco’nun dünyada öncü ve güvenli ağ teknolojisi, etkinliğin düzenleneceği yerin genelinde bağlantı olanağı sağlayacak. Sahadan katılma olanağı olmayıp sanal ortamda toplantıya katılacak temsilciler için görüşmeler, yan konuşmalar ve basın toplantıları Webex bağlantısıyla yapılacak. Kapsayıcı ve gerçeği yansıtan sonuçların desteklenmesi için COP26 kapsamında öngörülen 3.000 fiziksel oturumun neredeyse tamamının Cisco Gold çözüm ortağı ITGL tarafından desteklenen dijital bir bileşeni olacak.

Cisco İnsan Kaynakları, Politikalar ve Şirket Hedefleri Şefi Francine Katsoudas, konu hakkında şunları söyledi: “Cisco, dünya genelindeki siyasetçilerin ve ekiplerinin bugüne kadarki en önemli iklim görüşmelerine katılmasını sağlamaktan gurur duyuyor. Geleceğin kapsayıcı olmasını sağlama konusunda hepimize görev düştüğünü düşünüyoruz. Günümüzde gezegenimizi korumak için yaptığımız çalışmalar, bu görevi yerine getirmemizde temel öneme sahip. İklim politikası ve gezegenimizin geleceği konusunda belirleyici öneme sahip COP26’nın çözüm ortağı olduğumuz için son derece gururluyuz.”

Legislate for Webex, özellikle siyasetçiler için güvenli hibrid çözümleri desteklemek üzere özel tasarlanmış bir platformdur. Cisco’nun iş ortakları ITGL ve Davra, COP26’nın özel ihtiyaçları için Legislate for Webex’in özelleştirilmiş bir sürümünü geliştirdi. Güvenli Webex tartışma oturumları, anlık tartışmaların yönetilmesine olanak tanıyor. Legislate for Webex ile sunulan canlı çeviri ve kapalı açıklamalı alt yazılarla sayesinde ise çok dilli katılım destekleniyor. Webex’in son teknoloji güvenlik özellikleri Legislate for Webex’in özelleştirilebilirliğiyle birleşerek COP26’nın geleceğe ışık tutan görüşmeleri için ideal platform haline geliyor.

Cisco, iki hafta boyunca 25.000’e kadar doğrudan katılımcıya kesintisiz bağlantı sağlamak için Cisco ThousandEyes’ın güçlü izlenebilirlik ve ağ bilgi edinme olanaklarıyla son teknoloji ürünü güvenli ağ teknolojileri sunacak. Hiçbir ekipmanın israf edilmemesi için etkinlik için kullanılan tüm ağ teknolojileri yeniden kullanım için programlanacak.

COP Başkan Vekili Alok Sharma, bu önemli çözüm ortaklığı hakkında şunları söyledi: “Cisco’ya Glasgow’da düzenlenen BM iklim konferansının çözüm ortağı olarak COP26’ya hoş geldin demekten mutluluk duyuyorum. Güvenli ve emniyetli bir ortamda doğrudan katılımlı bir etkinlik düzenlemeyi amaçlıyoruz ve Cisco bu konuda hayati bir rol oynuyor. Başarılı ve kapsayıcı bir COP26 için etkinlik öncesinde Cisco ve tüm Çözüm Ortaklarımızla birlikte çalışmak için sabırsızlanıyorum.”

Cisco Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve Rusya Bölgesi Başkanı Wendy Mars ise şu açıklamalarda bulundu: “Cisco, toplantı ve etkinliklerin fiziksel ve sanal ortamdaki katılımcıları için en kapsayıcı platformu geliştirdi. En önemli iklim görüşmelerine ev sahipliği yapacak COP26 için en güvenli ve kapsayıcı deneyimi sunmak için çalışan Avrupa’daki ekibimiz ve çözüm ortaklarımızla gurur duyuyoruz. Geliştirdiğimiz teknoloji ve yenilikler, herkes için kapsayıcı ve sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlayacak çevreci dijital geçişin kritik bir parçasını oluşturacak.”

 

Cisco Hakkında

Cisco (NASDAQ: CSCO), internete güç veren teknolojilerde dünya lideri bir kuruluştur. Cisco, küresel ve kapsayıcı bir gelecek için uygulamalarınızı yeniden düşünerek, verilerinizin güvenliğini sağlayarak, altyapınızı dönüştürerek ve ekiplerinize güç vererek yeni olanaklara ilham verir. Daha fazla bilgi için The Network’ü ziyaret edin ve Twitter üzerinde @Cisco sayfasından bizi takip edin.

Cisco ve Cisco logosu, ABD ve diğer ülkelerde Cisco ve/veya bağlı şirketlerinin ticari markaları veya tescilli ticari markalarıdır. Cisco’nun ticari markalarının listesi için: www.cisco.com/go/trademarks. Adı geçen üçüncü parti ticari markalar, kendi sahiplerinin mülkiyetindedir. Ortak sözcüğünün kullanılması, Cisco ile herhangi bir şirket arasında herhangi bir ortaklık ilişkisi olduğu anlamına gelmez.