İyi yaşam arayışları koçlara talebi artırdı!

İyi ve sağlıklı yaşama duyulan ilgi, koçlara yönelik talebi artırıyor. Türkiye’de yaşam koçluğu üzerine gerçekleştirilen akademik bir çalışmaya göre, koçluk hizmeti alanların öncelikli beklentisi rehberlik. Yaşam ve Kariyer Koçu Gizem Taşar, “Hem iş hem de özel yaşamlarını iyileştirmek için çözüm arayanlar, mutluluğu bir seçim olarak görmeye başladı. Ben de bu yolda destek arayan herkese ‘Hep O Vardı’ adlı kitabımda hayat serüveninin farklı renklerine kapı aralayarak rehberlik ediyorum” diyor.

Son zamanlarda iyi ve sağlıklı yaşama duyulan ilgi, yaşam koçlarına yönelik talebi artırıyor. Türkiye’de yaşam koçluğu üzerine gerçekleştirilen akademik bir çalışmaya göre, neredeyse her 5 kişiden biri (%18,2) koçluk hizmeti alıyor. Bu kişiler, koçların kendilerine en çok rehber ve danışman olmasını bekliyor. ICF sertifikalı Koç Gizem Taşar, yeni yayımlanan “Hep O Vardı” adlı kitabıyla, bilinç ve beden refahını arayan kişiler için iyi bir yaşama giden yolu aydınlatıyor. 

“Kitabım kendini arayan herkes için bir yol haritası olacak”

Koç Gizem Taşar koçluğun önemini şu sözlerle anlatıyor: “İyi yaşam trendi artık sadece bireylerin değil, şirketlerin de gündeminde yer alıyor. Dengeleri bozulan ve istikrarı yakalamak isteyen iş dünyasının dinamikleri, bizi bu deneyime yönlendiriyor. Bir geçiş dönemindeyiz, geleceğin bireysel ve kurumsal yaşamının kurallarını bugün yazmaya başlıyoruz. Tam da bu noktada önce bir yol belirlemek gerekiyor. Kişi ve kurumların nasıl bir rota çizmeleri gerektiği konusunda koçluk desteği almaları gerektiğini düşünüyorum. Yaşam, kariyer, ilişki koçluğu alanlarında ICF sertifikasına sahip bir danışman olarak, hem çevrimiçi, hem de fizikselde birebir seans ve atölye çalışması yöntemleriyle hizmet veriyorum. Ayrıca BFG Danışmanlık ve Yayıncılık bünyesinde kaleme aldığım 3. kitabım ‘Hep O Vardı’yı herkesin kolayca edinebilmesi için dijital kanallardan satışa sunuyorum. Kitabımın kendini arayan herkes için bir yol haritasını olacağına inanıyorum.”

“Hiçbir zaman tek bir renk olmadım”

Kitabının alışılagelmiş kişisel gelişim kitaplarından farklı bir rota sunduğuna vurgu yapan Taşar, şu ayrıntıları paylaştı: “Hep O Vardı, genç bir kadının iki çocuğuyla çıktığı serüvende hayat görüşü, kendini sorgulayışı üzerinden ilahi aşkla tanışmasını, değişen dünyasını ve hayatını anlatıyor. Okurken kendinizi o genç kadının yerine koyuyor ve hayata onun gönül penceresinden bakıp yol arkadaşlığı yapıyorsunuz. Hayatımın hiçbir döneminde tek renk olmadım ve ruhum hep farklı tecrübelerle yoğruldu. Sahip olduğum bu renkli dünyayı, gerçek bir hayat hikayesinden yola çıkarak kaleme aldığım kitabımın ana karakteriyle buluşturuyorum ve okuyucuya renkli bir evrenin mümkün olduğunu anlatıyorum.” 

Şeyma Gizem Taşar kimdir?

Bireysel ve kurumsal danışanların ihtiyaçlarına yönelik özel yol haritaları hazırlayan BFG Danışmanlık ve Yayıncılık Kurucusu Şeyma Gizem Taşar, İTÜ Jeofizik Mühendisliği ve Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Finans yüksek lisansından ardından İlahiyat Fakültesi’ni tamamlayarak toplumun her kesimine aldığı eğitimlerle erişebiliyor. Erken yaştan itibaren ilgi duyduğu kişisel gelişim dünyasında önce koç, sonra yazar olarak yer alırken, hayatın her alanında insana faydalı olma arzusunu keşfediyor. Bunun üzerine aldığı eğitim, sertifika ve seanslardan sonra bir iyi yaşam merkezi olan BFG Danışmanlık ve Yayıncılık’ı kurarak daha geniş kitlelere hem bireysel seanslarla hem de kurum içi ve aile içi iletişim, stres yönetimi ve yol arkadaşım mutluluk eğitimleriyle hizmet vermeye devam ediyor. Pandemi döneminde hem online hem de açık havada bireysel ve toplu hizmet veriyor.