Instagram’dan iki yenilik birden

Instagram'dan iki yenilik birden
Instagram'dan iki yenilik birden

Sosyal medya platformu Instagram iki yeni özelliğe imza atıyor. İlk olarak Instagram bir süre önce ‘Hikayeler’ bölümü için getirdiği yakın arkadaşlar özelliğini değiştirmeye karar verdi.

Kullanıcılar, Instagram Hikaye özelliği ile her gün binlerce paylaşım yapıyor. Bunun akabinde ise Instagram bu özelliği geliştirmek için yenilikler ekliyor. Son bilgilere göre Instagram’ın Hikayeler bölümünde yer alan ‘yakın arkadaşlar’ artık ‘seçili takipçiler’ olarak değişiyor. 

TikTok videoları ile benzer özelliklere sahip Instagram Reels de yeni bir özellik ile gündemde. Hikayeler ve akış kısmında görmeye alışık olduğumuz ve birçok ürüne erişmemizi sağlayan sponsorlu reklamlar; artık Reels için de geçerli olacak.

Nisan ayında belli ülkelerde test edilen özellik zamanla daha geniş kitleye açıldı. Şimdi ise özelliği tüm kullanıcılara açıyor. İlk olarak Hikayeler kısmında yer alan bu özellik İçerik üreticiler kadar bazı kullanıcılar tarafından da beğeniliyor. Reklam özelliği sayesinde fenomen veya Influencerların önerilerine yukarı kaydırarak ulaşabiliyorduk. Aynı zaman da e-ticaret siteleri de bu özellikten faydalanıyor.

Hikayeler kısmında bu özelliği kullanabilmek için belli bir takipçi sayısına ulaşmanız ve ilgi alanınıza göre reklam vermeniz gerekiyor. Reels üzerinden reklam vermek istediğinizde ise benzer şekilde kriterler sunuluyor. Sürükleyici ve tam ekran Reels’ler reklam içerikleri olarak kabul edilecek.

Fakat Instagram henüz bunları ne sıklıkla ve nerelerde kullanıcılara göstereceğini açıklamıyor. Bu konuda ilk adımı atan markalar; BMW, Nestlé (Nespresso), Louis Vuitton, Netflix, Uber gibi büyük markalar oldu.